Percutian

Pulau Perhentian

Tenangkan fikiran melihat keindahan alam

Tenangkan fikiran melihat lautan luas dan keindahan alam

Cipta kenangan bersama

Percutian

Pulau Perhentian

Tenangkan fikiran melihat keindahan alam

Perkenalkan LilyLala Travel

Lilylala Travel adalah Agensi pelancongan berfokuskan pakej day trip dan bermalam di Pulau Perhentian. Kami akan membantu anda yang ingin menikmati keindahan alam untuk menenangkan fikiran bersama keluarga tercinta atau rakan-rakan di Pulau Perhentian yang jauh dengan kesibukan kota.

Tidak seperti Agensi Pelancongan yang lain, Lilylala Travel memberi perkhidmatan yang terbaik yang akan menjamin kepuasan anda dan pastinya anda pulang dengan pengalaman serta kenangan yang berbeza di Pulau Perhentian!

Trusted

Lilylala sudah beroperasi lebih 10 tahun

Secure

Lilylala adalah syarikat yang berlesen dan berdaftar

Guarantee

Anda pasti berpuas hati dengan servis kami

Pulau Perhentian sesuai jika...

"Seharian luangkan masa berkualiti bersama keluarga di Pulau Perhentian. Cantik sungguh Pulau Perhentian ni. Lain kali nak datang lagi. Akak suka tengok anak-anak happy je percutian kali ni, seronok sangat"
Asyiqi
Selangor
5/5
"Abang tour guide sporting sangat. Layan je saya dan kawan-kawan sepanjang hari. Kenangan bersama rakan-rakan di Pulau Perhentian ini pasti tidak akan dilupakan"
Khairul
Selangor
5/5
"Percutian yang sangat berbeza! Tenang sangat tengok laut. Pemandangan kat sini pun cantik. Tak ternilai keindahan yang dilihat jika dibandingkan dengan harga pakej yang murah"
Mastura
Kedah
5/5

Aktiviti wajib di pulau Perhentian

IMG_2286

Santai

Percutian di Pulau Perhentian berbeza dengan tempat lain kerana keindahan alam semulajadi yang disajikan pasti menenangkan fikiran anda!

Snorkeling

Hidupan laut seperti rumpai laut yang cantik serta ikan-ikan yang masih terjaga daripada pencemaran di Pulau Perhentian.

IMG_2182

OOTD

Pemandangan di Pulau Perhentian yang cantik sesuai untuk bergambar. Lautan biru kehijauan sangat berbeza dengan pantai-pantai biasa.

0
Pelawat

Tenangkan fikiran dengan melihat keindahan alam

0
Telah Menempah

Pakej Day trip Pulau PerhentianTermasuk:

5 check points menarik (Live Aqurium!)

Bot pelancong untuk pergi dan balik, membawa anda singgah di 4/5 check points yang berbeza untuk melihat penyu yang jinak , ikan-ikan, batu karang yang cantik dan hidupan laut yang lain. Anda akan merasa sedang berada di dalam akuarium!

Peralatan Snorkeling dan jaket keselamatan

Jaket keselamatan disediakan semasa berada di atas bot sebelum bertolak ke Pulau Perhentian. Peralatan snorkeling pula disediakan semasa snorkeling. Pemandu pelancong akan membantu anda cara pemakian snorkel yang betul.

Pemandu Pelancong (Pegawai Keselamatan)

Pemandu pelancong akan membantu anda jika ada sebarang keperluan percutian. Selain itu, pemandu pelancong ini bertanggungjawab menjaga keselamatan anda semasa snorkeling di Pulau Perhentian.

E-book panduan Persediaan dan langkah keselamatan

LilyLala Travel adalah satu-satunya agensi yang menyediakan panduan percutian yang lengkap untuk bercuti di Pulau Perhentian. Ebook ini boleh dijadikan rujukan seawal persediaan serta semasa bercuti agar percutian anda berjalan lancar.

Dapatkan pemberian ebook PERCUMA bernilai RM29.90

Khas untuk pelanggan kami, Lilylala menyediakan Ebook panduan lengkap persediaan percutian trip sehari (day trip) ke Pulau Perhentian. Ebook ini pastinya membantu anda dalam merancang persediaan bercuti di Pulau Perhentian. Pemberian EBook PERCUMA yang bernilai RM29.90 kepada anda.

Galeri

Tentatif Day trip Pulau Perhentian:

šŸŒ“Tentative Day trip Perhentian Island šŸŒ“

  • 8.30 pagi: Berkumpul di Jeti Kuala Besut sebelum bertolak ke Pulau Perhentian
  • 8.35 pagi: Bertolak dari jeti Kuala Besut ke Pulau Perhentian
  • 9.00 pagi: Tiba di taman laut (water confident)
    • – mandi pantai
      – Santai tepi pantai
      – snorkeling
      – Berkayak
  • 10.00 pagi: Berkumpul untuk snorkelingšŸ¤æ
    First Point : Taman Laut
    Second Point : Turtle Beach
    Third Point: Turtle Point
    Forth point : Teluk Keke
    Fifth point: Shark Point
    Tambahan : Long beach
  • 12.30 tengahari: Tiba di Long Beach
    – Makan Tengahari (not incl package)
    Recommend Activities :
    – Berkayak (sewa)
    – Jalan2 tepi pantai
    – santai di restoran
    – hiking kincir angin
  • 4.00 petang: Bertolak dari Pulau Perhentian ke Jeti Kuala Besut
  • 4.30 petang: Tiba di Jeti MerangĀ 
*Ini adalah tentatif kasar, mungkin akan berubah sesuai dengan keadaan cuaca dan situasi semasa.
Ā 

Tentatif Day trip Pulau Perhentian:

šŸŒ“Tentative Day trip Perhentian Island šŸŒ“

  • 8.30 pagi: Berkumpul di Jeti Kuala Besut sebelum bertolak ke Pulau Perhentian
  • 8.35 pagi: Bertolak dari jeti Kuala Besut ke Pulau Perhentian
  • 9.00 pagi: Tiba di taman laut (water confident)
    • – mandi pantai
      – Santai tepi pantai
      – snorkeling
      – Berkayak
  • 10.00 pagi: Berkumpul untuk snorkelingšŸ¤æ
    First Point : Taman Laut
    Second Point : Turtle Beach
    Third Point: Turtle Point
    Forth point : Teluk Keke
    Fifth point: Shark Point
    Tambahan : Long beach
  • 12.30 tengahari: Tiba di Long Beach
    – Makan Tengahari (not incl package)
    Recommend Activities :
    – Berkayak (sewa)
    – Jalan2 tepi pantai
    – santai di restoran
    – hiking kincir angin
  • 4.00 petang: Bertolak dari Pulau Perhentian ke Jeti Kuala Besut
  • 4.30 petang: Tiba di Jeti MerangĀ 
*Ini adalah tentatif kasar, mungkin akan berubah sesuai dengan keadaan cuaca dan situasi semasa.
Ā 
"Best la day trip dengan Lilylala travel ni. Abang tour guide terbaik, layankan je saya mintak tolong ambil gambar underwater dengan penyu. Terbaiklah!"
Iffan
Melaka
5/5

Pakej day trip

Pulau Perhentian

TEMPAH SEGERA! HARGA PROMOSI ASAL AKAN BERUBAH PADA BILA-BILA MASA

PROMOSI

Kanak-Kanak

RM 69 /pax
  • Jimat 30%
  • Bot pergi dan pulang
  • Jaket Keselamatan
  • Pemandu pelancong
  • 5 Chek points snorkeling
  • Kelengkapan snorkeling
  • Ebook panduan checklist
PROMOSI

Dewasa

RM 99 /pax
  • Jimat 30%
  • Bot pergi dan pulang
  • Jaket Keselamatan
  • Pemandu pelancong
  • 5 Chek points snorkeling
  • Kelengkapan snorkeling
  • Ebook panduan checklist

“Walaupun hanya satu hari, akak sangat puas hati luangkan masa dengan keluarga di Pulau Perhentian. Alang-alang bercuti di Terengganu, sehari di Pulau Perhentian sudah cukup!

5/5

“Dah lama teringin nak mai Pulau Perhentian. Terima kasih layan Mas tanya macam-macam dan sediakan penginapan untuk honeymoon. Syok jumpa Lilylala boleh request ikut apa yang Mas nak” -Mas-

5/5

PAKEJ JIMAT 7 orang ; rm98/pax 8 orang : rm96/pax 9 orang : rm95/pax 10 orang: rm93/pax 11 orang keatas: rm90/pax

FAQ

Jeti Day trip Pulau Perhentian terletak di Kuala Besut.

Semua pengangkuatan di Pulau Perhentian yang digunakan adalah bot laju (speed bot) iaitu bot pelancongan yang berdaftar dan berlesen.

Terdapat kawasan parkir kereta yang disediakan di sekitar jeti Kuala Besut (Pulau Perhentian). Kadar bayaran parkir bergantung diantara rm10 – rm15 sehari.

Umur kanak-kanak untuk pakej daytrip Pulau Perhentian adalah 4 tahun hingga 11 tahun. Umur 3 tahun dan kebawah adalah PERCUMA.

Kami ada menyediakan perkhidmatan homestay berdekatan dengan Jeti Kuala Besut (Pulau Perhentian). Jika berminat, boleh whatapps kami segera untuk melihat kekosongan dan menempah.

Makan tengahari tidak termasuk dalam pakej day trip Pulau Perhentian. Tambahan makan tengahari adalah RM15 setiap orang dan diberi di Pulau Perhentian.

Usah risau. Ebook panduan day trip Pulau Perhentian yang kami sediakan sudah lengkap dan pasti akan membantu anda.

Pantai Bukit Keluang adalah pantai yang terkenal, cantik dan sesuai untuk hiking berada sekitar 5 km dari jeti Kuala Besut untuk ke Pulau Perhentian.

Untuk pakej bermalam di Pulau Perhentian, 2hari 1 malam, 3 hari 2 malam dan 4 hari 3 malam, harga pakej berbeza-beza mengikut resort/ chalet yang dipilih di Pulau Perhentian. Whatapps/ email adimin untuk keterangan lanjut. admin@lilylalas.com

Jarak antara jeti untuk ke Pulau Redang dengan bandar Kuala Terengganu adalah sekitar 40km

Pulau Redang berada dalam daerah Kuala Nerus manakala Pulau Perhentian berada dalam daerah Besut

Tiada masalah. Namun untuk kanak-kanak bawah 3 tahun tidak disediakan jaket keselamatan. Digalakkan membawa pelampung (jaket) keselamatan sendiri.Ā  Ibu bapa hendaklah sentiasa mengawasi anak kecil sepanjang daytrip Pulau Perhentian.

Tiada masalah jika tiada masalah kesihatan kronik, sakit lutut kronik dan sakit belakang knorik. Digalakkan duduk di belakang bot bagi mengurangkan gegaran ombak semasa perjalanan pergi dan pulang di Pulau Perhentian.

Wanita mengandung tidak digalakkan dan risiko sendiri.Ā 

NAMA SYARIKAT: RANGKAIAN MNI ENTERPRISE
NO SSM: TR0103785-X

    Nama

    No. Tel

    Email

    Tarikh

    Pulau

    Dewasa

    Kanak-Kanak

    HubungiĀ 

    Whatsapp/call:

    019-9846997 (miss elly)

    Email admin:

    admin@lilylalas.com

    NAMA SYARIKAT: RANGKAIAN MNI ENTERPRISE
    NO SSM: TR0103785-X